VTI Lier, Kruisbogenhofstraat 7, 2500 Lier - 03 480 01 62 - vtilier@vtilier.be
  • home VTI Lier
  • Studieaanbod VTI Lier
  • Praktische info VTI Lier
  • Inschrijven bij VTI Lier
  • Contacteer VTI Lier
  • Ga naar Smartschool VTI Lier
lijn
home

VTI Lier, STEM jouw toekomst!


STEM = Science Technology Engineering Maths


STEM opleiding

Uw zoon of dochter zit in het zesde leerjaar?
Dan bent u intussen vast al bekend met de term STEM. Door de toenemende vraag naar professionals binnen deze specifieke domeinen, willen scholen u bewust maken van de mogelijkheden om naar een mooie toekomst voor uw kind toe te werken .
Het is dan ook niet vreemd dat zo veel scholen hun aanbod uitbreiden naar deze vakgebieden.

Voor onze school is dit echter niet nieuw. Al meer dan 20 jaar bieden wij gespecialiseerde opleidingen aan die sterk opgeleide specialisten afleveren binnen elk STEM-domein.

Meer dan 20 jaar ervaring in STEM

VTI Lier is een school voor wetenschap en techniek.
Met meer dan twintig jaar ervaring in opleiding voor STEM-profielen, is het duidelijk dat kiezen voor VTI Lier gelijk staat aan kiezen voor kwaliteit.

Onze leerkrachten weten van aanpakken en kennen hun vak door en door. De school en al haar lokalen zijn volledig afgestemd op de STEM-opleidingen. De professioneel uitgebouwde infrastructuur zorgt ervoor dat iedere leerling elke dag opnieuw ondersteund wordt in zijn of haar leerproces.

STEM op elk studieniveau

In al onze richtingen komen de STEM studiedomeinen aan bod. Bepaal zelf binnen welk gebied jij jezelf specialiseert.
Klik hier om een overzicht van de studierichtingen te bekijken.

Meisjes welkom!

Wie denkt dat STEM-opleidingen gericht zijn op jongens, heeft het fout. Elk jaar zien wij meer meisjes in de klasgroepen en zij staan opvallend goed hun mannetje.

Meisjes zijn even begaan met milieu, mobiliteit, de vergrijzing en de toekomst van onze samenleving. Zij zijn broodnodig voor een evenwichtige invulling van de arbeidsmarkt. Meisjes mogen zich dus zeker niet laten ontmoedigen of tegenhouden door vooroordelen of een gebrek aan informatie.