top of page
dscn0730.jpg

Derde graad

Arbeidsgerichte finaliteit
Auto(STEM)


Basisvorming
Godsdienst
Engels
Lichamelijke opvoeding
Project algemene vakken


Specifiek gedeelte

Technisch vak auto

Realisaties auto+ stages

Totaal:

Auto2u
1u
2u
4u

 

 

6u
19u

34u

LOGO VTI.png
BSO (Arbeidsmarktgerichte finaliteit)
BSO (Arbeidsmarktgerichte finaliteit)

Voor wie?

De leerlingen die in deze richting instromen, komen logischerwijs uit het 5de jaar auto. 

 

Omschrijving?

Je wordt automecanicien dankzij deze praktisch-professionele STEM-opleiding. Je krijgt weinig algemene vakken maar onderschat het technisch gedeelte van de opleiding niet. Moderne voertuigen zitten immers vol met technische snufjes en nieuwe technologieën. Via een combinatie van technische tekeningen, technologie, veel praktijkuren en stages leer je zelfstandig aan  personenwagens, bestelwagens, vrachtwagens… werken.
Je leert de juiste diagnoses stellen bij defecten, auto's onderhouden en herstellingen uitvoeren volgens de regels van de kunst. Je maakt uitgebreid kennis met de verschillende onderdelen en de werking van de auto en hierbij komen zowel mechanica als elektrische voorzieningen aan bod. Ook de motoren, het rollend gedeelte, het chassis, de verschillende brandstofsystemen en de carrosserie staan op het programma. Je leert eenvoudige rekenwerkbladen (ICT-toepassing) gebruiken voor de berekening van de kostprijs en hierover praten met de klant. Je leert tijdens je werkzaamheden rekening houden met de veiligheidsvoorzieningen, het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen en de voorschriften op het vlak van gezondheid, hygiëne, milieu en ergonomie. Je proeft ook van de reële werksituatie in een garage.


En verder?

Als je slaagt behaal je een getuigschrift Hoger Secundair Beroepsopleiding gekoppeld aan deze studierichting.

Na het 6de jaar Auto is een specialisatiejaar "Auto-elektriciteit" mogelijk. Bij het succesvol afronden van dit jaar, behaal je een diploma secundair onderwijs.  ​

bottom of page