IMG_5566.PNG

Eerste graad

Eerste en tweede jaar

A-stroom*

 

B-stroom*

* Je kan niet zelf kiezen of je start in de A-stroom of in de B-stroom. Dit wordt bepaald door het wel of niet behalen van een "getuigschrift basisonderwijs". Behaal je dit getuigschrift wel, dan moet je starten in de A-stroom. Behaal je dit getuigschrift niet (wel een "attest basisonderwijs"), dan moet je starten in de B-stroom.

1e graad
LOGO VTI.png
BSO (Arbeidsmarktgerichte finaliteit)

De 1e graad bestaat uit 2 leerjaren. Er wordt verder gebouwd op de kennis en vaardigheden die je in de lagere school hebt verworven. Je leert je interesses, mogelijkheden en talenten beter kennen. Dit is belangrijk om in de 2e graad een studierichting te kunnen kiezen die bij jou past. Een studierichting kies je immers pas vanaf het 3e jaar.

Zowel in het 1e jaar A (1A) als in het 1e jaar B (1B) krijg je heel wat basisvorming. De inhoud van deze basisvorming is verschillend in 1A en 1B en bestaat uit een flexibel traject en enkele aparte algemene vakken.

 

Daarnaast is er in 1A en 1B ook een keuzegedeelte. Dit keuzegedeelte bestaat uit 6 lestijden, waarvan 1 uur geïnvesteerd wordt in een begeleidingsuur tijdens de FLEX-werking.