Studieaanbod

A-stroom

 

B-stroom

De eerste graad bestaat uit 2 leerjaren. Er wordt verder gebouwd op de kennis en vaardigheden die je in de lagere school hebt verworven. Je leert je interesses, mogelijkheden en talenten beter kennen. Dit is belangrijk om in de tweede graad een studierichting te kunnen kiezen die bij jou past. Een studierichting kies je immers pas vanaf het 3e jaar.

Zowel in het 1e jaar A (1A) als in het 1e jaar B (1B) krijg je heel wat basisvorming. De inhoud van deze basisvorming is verschillend in 1A en 1B en bestaat uit een flexibel traject en enkele aparte algemene vakken. Daarnaast is er in 1A en 1B ook een keuzegedeelte. Dit keuzegedeelte bestaat uit 6 lestijden, waarvan 1 uur geïnvesteerd wordt in een begeleidingsuur tijdens de FLEX-werking.
 

dsc-0058_edited.jpg

Doorstroomfinaliteit (STEM)

 

​Dubbele finaliteit (STEM)

Arbeidsmarktfinaliteit

.

Kies je om na je studies verder te studeren of ga je liever meteen aan de slag op de arbeidsmarkt? Heb je interesse voor hout, elektriciteit, mechanica, … of sleutelen aan voertuigen?

 

Maak kennis met ons uniek en breed studieaanbod, van concreet tot abstract. Samen gaan we op zoek naar de richting die het best bij je past, op basis van je talenten en interesses. We ondersteunen je in het maken van juiste keuzes en bouwen mee aan je toekomst.

DSC_0494_edited.jpg

Kies je om na je studies verder te studeren of ga je liever meteen aan de slag op de arbeidsmarkt?

Heb je interesse voor hout, elektriciteit, mechanica, … of sleutelen aan voertuigen?

 

Maak kennis met ons uniek en breed studieaanbod, van abstract tot concreet.