top of page
img-7994_4.jpg

Eerste jaar A-stroom

 • STEM-Technologische (STEM-TW)

 • STEM-Technieken (STEM-T)

Basisvorming
 

Flexibel traject
Frans
Nederlands
Wiskunde

Aardrijkskunde

Beeld

Engels

Geschiedenis

Godsdienst
Lichamelijke opvoeding

Mens en samenleving

Muziek

Natuurwetenschappen

Techniek

Keuze-uren
Leren & leven

STEM

Wiskunde uitbreiding

Studio

crea & media

hout & IT

metaal & robotica

sport &

natuurwetenschappen

Totaal

STEM-TW 

 

12u2u
1u
1u
1u
2u

2u
1u
1u
2u
2u

 


1u

3u

1u

-

 

 

  

32u

STEM-T 

 

12u2u
1u
1u
1u
2u

2u
1u
1u
2u
2u

 


1u
2u

-

2u

 

 

 

 


 

32u

VTI LOGO_BLAUW-ORANJE_achtergrond transparant.png
BSO (Arbeidsmarktgerichte finaliteit)

Iets voor jou?

 • Heb je een grote interesse voor techniek

 • Ben je benieuwd hoe dingen in elkaar zitten

 • Ben je graag praktisch bezig met verschillende materialen? 

 • Wil je aan realisaties werken en deze tot een goed einde brengen? 

 • Beschik je over een flinke dosis technisch en ruimtelijk inzicht

Inhoud 

In de richtingen STEM-Technologische Wetenschappen en STEM-Technieken bouw je aan je technologische kennis en vaardigheden. 

Je werkt aan projecten en vraagstukken die een link hebben met een algemeen vak. Op deze manier leer je, onder leiding van vakbekwame leerkrachten, je theoretische kennis gebruiken voor praktische toepassingen

  

Je maakt kennis met elektriciteit, metaalbewerking, houtbewerking, bouwkunde, landbouw en printmedia.

In de richting STEM-Technologische Wetenschappen krijg een een vast pakket 'keuze-uren': 1 uur Leren & Leven, 3 uur STEM en 1 uur uitbreiding wiskunde. De extra wiskunde heeft betrekking op de projecten die je tijdens de STEM-uren uitvoert. 

In de richting STEM-Technieken kies je, naast de vaste uren STEM en Leven & Leren, 2 verschillende studio's (uit 4 mogelijkheden):

 • In de studio Crea & media ontplooi je je creativiteit door ontwerpen te maken en concepten te bedenken. Je werkt met pen en papier, computertekenen, met artificiële intelligentie en nog veel meer leuke technieken. 

 • In de studio Hout & IT leer je de basis van houtbewerking en maak je toffe houten werkstukjes. Je verkent de wereld van computers, software, hardware, netwerken en de 'cloud'. Je leert o.a. een technisch tekenpakket en artificiële intelligentie gebruiken. 

 • De studio Metaal & robotica leert je de basisbewerkingen van metaal: vijlen, zagen, boren, plooien ... en je maakt werkstukken. Ook bouw en programmeer je een robotje met Arduino zodanig dat je het kan besturen met je gsm.

 • In de studio Sport & natuurwetenschappen maak je kennis met verschillende sporten en verken je de wondere wereld van fysica, biologie en chemie.

Wat nadien?

In onze eerste graad A-stroom krijg je een brede algemene vorming die je ruime keuzemogelijkheden biedt voor het 3de jaar. Binnen onze school kan je kiezen voor: 

Een keuze maken is niet altijd gemakkelijk. We begeleiden en ondersteunen je in de zoektocht naar de richting die bij je past. 

bottom of page