top of page
IMG_5552.PNG
Inschrijven voor schooljaar 2023-2024 voor het 1ste jaar

Gaat je zoon of dochter vanaf september 2023 naar het eerste jaar van het secundair onderwijs? 

 

Alle Lierse scholen werken met een aanmeldingsprocedure, dit wil zeggen dat je eerst online aanmeldt en pas daarna kan inschrijven op school. Op deze manier worden wachtrijen aan de schoolpoorten vermeden en kan het aanmelden zonder tijdsdruk gebeuren.  

Aanmelden 

 

Aanmelden kan van maandag 27 maart tot en met vrijdag 21 april 2023. Het tijdstip waarop je aanmeldt speelt geen rol. Geef een of meerdere scholen op en zet de scholen in de volgorde van je voorkeur. Ook leerlingen die een al broer of zus in de school hebben of kinderen van personeelsleden melden zich in deze periode aan. 

Kies je voor 1A (A-stroom) of 1B (B-stroom)? 

1A is bestemd voor leerlingen die een getuigschrift basisonderwijs ontvangen. 1B is bestemd voor leerlingen die geen getuigschrift basisonderwijs ontvangen. Weet je nog niet of je kind het getuigschrift basisonderwijs zal ontvangen, contacteer dan de basisschool of het CLB. 

UITZONDERING: leerlingen MET een getuigschrift basisonderwijs, die dit wensen, kunnen ook instromen in 1B - MITS 

1. gunstige beslissing van de toelatingsklassenraad,  

2. gunstig advies van het CLB (zowel het CLB waarmee de basisschool van de leerling samenwerkt, als het CLB waar de secundaire school mee samenwerkt, kan dit advies verlenen) 

3. akkoord van de betrokken personen.  

 

Het formulier om aan te melden kan je vanaf 27 maart terugvinden op deze website: (volgt nog)

 

Toewijzing 

 

Na het afsluiten van de aanmeldingsperiode ordent de computer alle aangemelde leerlingen. Leerlingen worden aan de school van hun eerste keuze toegewezen. Indien er onvoldoende plaats is in de school van eerste keuze zal de computer de leerlingen ordenen op basis van toeval. Leerlingen van wie al een broer of zus is op dezelfde school zit of van wie één van de ouders personeelslid is van de school krijgen voorrang.  

 

Op uiterlijk 15 mei 2023 krijg je een e-mailbericht met het resultaat van je aanmelding

 

Er zijn 3 resultaten mogelijk: 

  1. Je krijgt een toewijzing in je school van eerste keuze. Je mag inschrijven in deze school. 

  2. Je krijgt een toewijzing in een school van een lagere keuze. Je mag inschrijven in deze school en staat op de wachtlijst van de scho(o)l(en) van hogere keuze. Je kan jouw dossier opvolgen via de website. 

  3. Je hebt in geen enkele school een toewijzing. Je staat op de wachtlijst van alle scholen waarvoor je hebt aangemeld. Je kan jouw dossier opvolgen via de website. 

 

Inschrijven 

 

Inschrijven doe je op de school zelf. Dit kan vanaf dinsdag 16 mei 2023. De toegewezen plaatsen zijn gereserveerd tot uiterlijk 12 juni 2023.  

 

Om in te schrijven op onze school contacteer je ons om een afspraak te maken. Je kan ons telefonisch bereiken tijdens de openingsuren van het secretariaat op 03/480.01.62 of je kan een mailtje sturen naar info@vtilier.be (vermeld zeker je telefoonnummer aub). 

 

Wat als je niet hebt aangemeld tijdens de aanmeldperiode? 

De vrije inschrijvingen starten op dinsdag 13 juni.

 

Contacteer ons om een afspraak in te plannen. Je kan ons telefonisch bereiken tijdens de openingsuren van het secretariaat op 03/480.01.62 of je kan een mailtje sturen naar info@vtilier.be (vermeld zeker je telefoonnummer aub). 

Indien er geen plaats meer is, wordt je kind op een wachtlijst geplaatst. 

Inschrijven voor schooljaar 2023 -2024 voor het 2de tot en met 7de jaar

Meer informatie volgt.

Inschrijven voor het huidig schooljaar

Contacteer de school via info@vtilier.be (vermeld aub je telefoonnummer) of telefonisch via 03/480.01.62 (tijdens de openingsuren van het secretariaat).   

bottom of page