top of page
IMG_5566.PNG

Eerste graad

Eerste en tweede jaar

A-stroom

 

B-stroom

1ste graad
VTI LOGO_BLAUW-ORANJE_achtergrond transparant.png
BSO (Arbeidsmarktgerichte finaliteit)

De eerste graad bestaat uit 2 leerjaren. Er wordt verder gebouwd op de kennis en vaardigheden die je in de lagere school hebt verworven. Je leert je interesses, mogelijkheden en talenten beter kennen. Dit is belangrijk om in de tweede graad een studierichting te kunnen kiezen die bij jou past. 

Het eerste jaar bestaat uit een basisgedeelte en een keuzegedeelte. Het basisgedeelte omvat de algemene vakken. In het keuzegedeelte kies je volgens je eigen interesses en mogelijkheden voor STEM-Wetenschappen, STEM-Technieken, STEM-Grafische Technieken of SPORT(-Technieken).  

Ook het tweede jaar bestaat uit een basisgedeelte en een keuzegedeelte. De richtingen zijn dezelfde maar in de richting STEM-Technieken van de B-stroom voorzien we nog twee extra keuzevakken (in samenwerking met Sint-Ursulamiddenschool): ‘Maatschappij en Welzijn’ en ‘Economie en organisatie’. 

Onze school opteert voor een deel van het basisgedeelte voor een flexibele leervorm. De leerlingen krijgen les in een instructieruimte en werken aan oefeningen in een werkruimte. Op deze manier kunnen we de lessen beter afstemmen op de noden, mogelijkheden en behoeften van iedere leerling.

bottom of page