top of page
dsc-0267_3.jpeg

Tweede graad

Derde en vierde jaar

Doorstroomfinaliteit

 

Dubbele finaliteit (doorstroom/arbeidsmarkt)

Arbeidsmarktfinaliteit

.

VTI LOGO_BLAUW-ORANJE_achtergrond transparant.png
BSO (Arbeidsmarktgerichte finaliteit)

Kies je om na je studies verder te studeren of ga je liever meteen aan de slag op de arbeidsmarkt? Heb je interesse voor technologische wetenschap, hout, elektriciteit, mechanica of sleutelen aan voertuigen?

 

Maak kennis met ons uniek studieaanbod, van abstract tot concreet. 

Het studieaanbod in de tweede en derde graad is georganiseerd in drie finaliteiten. De finaliteit geeft aan waarop een studierichting je voorbereidt.​

Doorstroomfinaliteit (D):

  • Bereidt voor op master- of bacheloropleidingen. Een domeingebonden doorstroomfinaliteit bereidt voor op specifieke master- of bacheloropleidingen, meer bepaald de opleidingen die in het verlengde liggen van de studierichting in het secundair onderwijs.

  • De studierichtingen zijn vooral abstract-theoretisch

Dubbele finaliteit (D/A - Doorstroom/Arbeidsmarkt):

  • Bereidt voor op verder studeren of op de arbeidsmarkt

  • De studierichtingen hebben de bedoeling om leerlingen succesvol te laten doorstromen naar professionele bacheloropleidingen, naar graduaatsopleidingen (hbo5), naar Se-n-Se-opleidingen (Secundair-na-secundair) of voor te bereiden op de arbeidsmarkt.

Arbeidsmarktfinaliteit (A):

  • Bereidt voor op de arbeidsmarkt 

  • De studierichtingen hebben de bedoeling om leerlingen succesvol te laten doorstromen naar graduaatsopleidingen (hbo5), te specialiseren (Se-n-Se) of voor te bereiden op de arbeidsmarkt.

bottom of page